Boeken

IMG_boekenkop

In deze rubriek laten wij u kennismaken met interessante natuurboeken. Ook kunt u onderaan deze pagina de laatste acht exemplaren van het kwartaalblad ‘Even bijbomen’ inzien.

Even bijbomen was het kwartaalblad van de Stichting Bomen Over Leven, dat overbodig werd toen besloten werd met de Stichting te stoppen.
Omdat er toch leuke, tijdloze verhalen en weetjes in staan, willen we u die niet onthouden.

stippellijn

‘Alle ouderen naar buiten’

De jeugd moet meer naar buiten, horen we vaak, maar voor ouderen geldt dat net zo goed! Want natuur heeft een positieve invloed op onze gezondheid en kwaliteit van leven. Buiten zijn vermindert stress, pijn, eetproblemen, depressies en slaapproblemen. Het verbetert je humeur, zelfbeeld en tevredenheid.

Dit boek bevat handvatten voor ouderen, hun verzorgers en vrijwilligers om samen naar buiten te gaan, in beweging te komen en de natuur te beleven, te ontdekken en herinneringen op te halen. Kortom, ontdek de natuur in je buurt en voel je beter!

Jasper de Ruiter is natuurillustrator, daarnaast ontwikkelt hij allerlei producten ter ondersteuning van natuureducatie. Marieke Dijksman is hoofdredacteur van Vogels Junior van Vogelbescherming. Samen schreven ze eerder ‘Alle kinderen naar buiten’. Enkele weken na het verschijnen van dat boek kregen ze al meteen van verschillende zorginstanties de vraag of ze het boek wilden vertalen naar ‘Alle ouderen naar buiten’.

Dat het boek er moest gaan komen, was hen meteen duidelijk na het eerste gesprek met het IVN. Ze zijn dan ook erg blij dat ze een samenwerkingsverband zijn aangegaan met het IVN en zo gebruik konden maken van hun expertise en netwerk.

Uitgever: KNNV Uitgeverij
ISBN: 9789050116701
Pagina’s: 160
Formaat: 19 x 24 cm
Bindwijze: hardcover
Prijs: 24,95 euro
KNNV-leden 10 % korting

stippellijn

Buiten gebeurt het

img_boswachter

Het nieuwe boek van boswachter Arjan Postma heet ‘Buiten gebeurt het’ en is verschenen op 3 november 2016.  De freelance boswachter zet in dit rijk geïllustreerde beleefboek lezers aan om zélf de natuur te ontdekken.

Aan de hand van de vier seizoenen laat hij zien dat onze natuur één grote schatkamer is. De boeken van Arjan Postma worden uitgegeven door uitgeverij Boekerij (www.boekerij.nl)

Auteur Arjan Postma en Koen van Santvoord
Afmetingen 24x249x175 mm
Gewicht 780,00 gram
ISBN10  9022579239
ISBN13  9789022579237

stippellijn

Filosofische wandelingen

IMG_wandelingen

Denken over binnen en buiten door de eeuwen heen. Het boek biedt een veelzijdige mix van filosofische essays, wandelingen, historische feiten, anekdotes & citaten. In deze gids neemt Eric Brinckmann de lezer mee naar buiten. Hij koppelt tien uiteenlopende Nederlandse landschappen aan historische thema’s en laat zien hoe het denken zich in de loop der eeuwen heeft verhouden tot de ruimte van stad, natuur en landschap.

– Filosofische essays en historisch materiaal gekoppeld aan wandelingen in de natuur- Biedt 10 wandelroutes door Nederland (8 – 17 km), wandelinstructies en kaarten.Geïllustreerd met 10 mooie sfeerbeelden. ‘Filosofische wandelingen’ is een inspirerende gids voor iedereen met interesse in filosofie, natuur & landschap en geschiedenis.

Auteur Eric Brinckmann
Uitgever KNNV Uitgeverij
ISBN 978 90 5011 484 4
Verschenen november 2015
Prijs: 24,95 euro (hard cover)
Verkrijgbaar bij de Libris webwinkel

Voor meer info klik hier

stippellijn

Mossen van Nederland en België herkennen

IMG_mossen

Een handige mossengids voor beginners!
Mossen zijn relatief onbekend – en daarmee onbemind. Doodzonde, want als je goed kijkt zie je overal een fantastische verscheidenheid aan mossen.

Deze gids is een ideaal hulpmiddel om algemeen voorkomende soorten (en enkele zeldzamere) te leren herkennen.
De vele duidelijke kleurenfoto’s en heldere indeling helpen hierbij.

• 190 algemeen voorkomende soorten mossen van Nederland en België makkelijk herkennen
• Duidelijke kleurenfoto’s en detailfoto’s per soort
• Beknopte informatie over ecologie en voorkomen
• Handige tips voor herkenning
• Geschikt voor beginners en amateurs Auteur: Klaas van Dort, Bas van Gennep & Deirdre de Bruyn
Prijs: € 21,95

ISBN: 9789050115582
Pagina’s: 168 p.
Formaat: 16,5 x 24 cm
genaaid gebrocheerd, full colour
Ledenkorting: 10 %

Voor meer info klik hier

stippellijn

Mycological Tree Assessment

IMG_zwammenboek

Een boom is het centrum van een boomsoorteigen ecosysteem, waarin hij relaties onderhoudt met honderden tot duizenden organismen.

De rol die zwammen spelen in de dynamiek van dat boomsoorteigen ecosysteem en het bodemvoedselweb vormen de basis voor de Mycological Tree Assessment (MTA) methodiek. De toepassing van de MTA-methodiek geeft onder meer inzicht in de conditie van de boom en de toestand van zijn boomsoorteigen ecosysteem, de fase in de levenscyclus van de boom, de relatie die hij met zijn buurbomen onderhoudt, de levensverwachting van de boom en de te verwachten stabiliteit en gevaarzetting.

Auteur: Gerrit Jan Keizer
Artikelnummer: Inv_0034
Levertermijn: 1-2 werkdagen
Prijs: € 55,00

stippellijn

IMG_lente2014      IMG_zomer21014      IMG_herfst2014       IMG_winter2014

IMG_lente2015      IMG_zomer2015      IMG_herfst2015       IMG_winter2015