Kinderpagina

IMG_kopkinderpagina

stippellijn

In het Natuur en Milieucentrum de IJzeren Man

is in de maanden maart en april 2019 een tentoonstelling over de geologie van Limburg te zien en te beleven.

Geen gewone tentoonstelling, maar eentje waarbij je zelf een aantal experimenten en opdrachten kunt uitvoeren. Zo kom je veel te weten over gesteenten en Limburgse delfstoffen, boots je de werking van een rivier na en ervaar je wat fossielen zijn. Je bekijkt de fossielen met de microscoop en onderzoekt daarmee ook zand. Zo ben je een uurtje intensief met de geologie bezig.

Leuk en leerzaam en ideaal voor ouders met kinderen. Er zijn opdrachten voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs en voor de groepen 7 en 8, maar die zijn ook voor kinderen in de brugklasleeftijd geschikt. En dat allemaal nog gratis ook.

Informatie en aanmelden schoolklassen s.v.p. via: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert. 0495 524 893 www.nmcweert.nl info@nmcweert.nl

Adres: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert
Meer info:  http://www.nmcweert.nl/category/agenda/

stippellijn

In de enorme koepel van Omniversum!

Vanaf 9 oktober 2018

Pandawelpje Qian Qian wordt voorbereid op het leven in de wildernis. En dat levert superschattige beelden op in de IMAX-film: Pandas, A new story, verteld door Buddy Vedder. 

filmpje: klik hier
Info: klik hier

Bezoekadres: Omniversum, President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag

stippellijn

SchatEiland Zeumeren

AHOY!
Ben jij klaar voor een avontuurlijke dag uit? 

Kapiteinsdochter Mare en scheepsjongen Dieke hebben schikbreuk geleden en zijn met hun vlot aangespoeld op SchatEiland Zeumeren. Wat zou hier allemaal te beleven zijn? Ga je met hen mee op ontdekkingstocht…….?

SchatEiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland (ruim 5500m2). De kernwaarden van het avonturenparadijs zijn spelen in een natuurlijke omgeving en het samenspel van kinderen en volwassenen. SchatEiland vaart je terug naar een tijd van zeevaart, onbewoonde eilanden, verborgen schatten en piraterij. Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen urenlang spelen en ontdekken, klimmen en klauteren, schatgraven met de kapitein, goudzoeken, springen en glijden, schieten met de ballenkanonnen en nog veel meer!

Adres SchatEiland Zeumeren: Stroetweg 7, 3781 PR Voorthuizen
Meer info:n https://www.zeumeren.nl/schateiland/

stippellijn