Kinderpagina

IMG_kopkinderpagina

stippellijn

Ingrid & Dieter Schubert – In beeld –
t/m 7 januari 2018

Ingrid & Dieter Schubert: het koningspaar van het prentenboek. Al 37 jaar maken ze samen de mooiste tekeningen.

Steeds vernieuwend en verrassend. Aan de hand van 76 originele tekeningen, volg je in Ingrid & Dieter Schubert – In beeld – in het Kinderboekenmuseum de ontwikkeling van deze twee begaafde tekenaars. 


Adres:
Kinderboekenmuseum, Prins Willem-Alexanderhof 5 , 2595 BE Den Haag
Meer info: http://www.kinderboekenmuseum.nl

stippellijn

Het verhaal van de walvis

walvisDe tentoonstelling ‘Het verhaal van de walvis’ laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe die de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt.

De tentoonstelling is bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar en is gemaakt in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds.

Adres: Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam
Meer info:  https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/

stippellijn

Forteiland Geofort

img_geo1img_geo2In Geofort, een spannend forteiland, staat alles in het teken van kaarten en navigatie. Ga het experiment aan met oude en moderne geo-technieken.

Zoek je weg in het doolhof en raak gefascineerd door kaartschaal en projecties. Ga miljoenen jaren terug in de tijd door aan de 4D globe te draaien en met Powers of Ten zoom je van het kleinste deel in je lichaam uit tot het verste plekje in het heelal. Ook kun je speuren, klauteren en spelen met water.

img_geo3Desoriëntatietunnel – Door middel van geluid en licht wordt je oriëntatievermogen op de proef gesteld. Je loopt door de tunnel en je hersenen krijgen allerlei geluids- en lichtimpressies te verwerken. Aan het eind van de tunnel moet je een vraag beantwoorden. Weet jij nog waar je bent als je eruit loopt?

Adres: Geofort, Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen
Meer info:  http://www.geofort.nl

stippellijn