Kinderpagina

IMG_kopkinderpagina

stippellijn

OERRR Watersafari Nieuwkoopse Plassen

Tijdens de watersafari’s van OERRR gaan kinderen met verrekijker en schepnet op zoek naar de dieren die in en rondom de plassen leven.

IMG_netjeDe boot legt ook aan bij de Geitenkamp waar de kinderen op zoek kunnen naar Villa Kiekendief, de vogeltoren beklimmen en over het moeras lopen. De safari vindt t/m oktober elke woensdag plaats van 14.30 tot 16.30 uur en start bij het bezoekerscentrum in Nieuwkoop.

Voor meer informatie en aanmelding: zie Natuurmonumenten 

https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/oerrr-watersafari-over-de-nieuwkoopse-plassen/2017-07-05t1430

Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen:
Dorpsstraat 116,
2421 BC Nieuwkoop
T (0172) 52 00 10

stippellijn

Het verhaal van de walvis

walvisDe tentoonstelling ‘Het verhaal van de walvis’ laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe die de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt.

De tentoonstelling is bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar en is gemaakt in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds.

Adres: Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam
Meer info:  https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/

stippellijn

Expositie Schatgraven tot en met eind oktober 2017

Bij het oprapen van een steen heb je in feite een stukje van onze aardbol vast. De steen zegt iets over wat miljoenen jaren geleden is begonnen. Deze kinderexpositie over stenen, mineralen en fossielen vertelt je de geschiedenis van de Nederlandse bodem en daarmee de geschiedenis van ons land.

mammoetKom in deze tentoonstelling kijken naar overblijfselen van dieren als dinosauriërs en de wolharige mammoet. Vaak zijn deze botten ‘per ongeluk’ opgevist bij de Doggersbank. Ga zelf op zoek naar bodemschatten, die je kunt opgraven in een grote zandbak. Zie en voel (!) bodemschatten uit vroeger tijden en luister naar een kort verhaal over de Romeinse periode.

skeletNatuurlijk kun je daarna in het museum op zoek naar Vlaardingse bodemschatten, zoals de klepduiker en de Krabbenplasman.

Deze doe-tentoonstelling, speciaal voor kinderen, loopt van 17 juni tot eind oktober.

Museum Vlaardingen  

Adres: Westhavenkade 56, Vlaardingen, Nederland
Meer info:  http://www.museumvlaardingen.nl/Tentoonstellingen/Schatgraven

stippellijn

Forteiland Geofort

img_geo1img_geo2In Geofort, een spannend forteiland, staat alles in het teken van kaarten en navigatie. Ga het experiment aan met oude en moderne geo-technieken.

Zoek je weg in het doolhof en raak gefascineerd door kaartschaal en projecties. Ga miljoenen jaren terug in de tijd door aan de 4D globe te draaien en met Powers of Ten zoom je van het kleinste deel in je lichaam uit tot het verste plekje in het heelal. Ook kun je speuren, klauteren en spelen met water.

img_geo3Desoriëntatietunnel – Door middel van geluid en licht wordt je oriëntatievermogen op de proef gesteld. Je loopt door de tunnel en je hersenen krijgen allerlei geluids- en lichtimpressies te verwerken. Aan het eind van de tunnel moet je een vraag beantwoorden. Weet jij nog waar je bent als je eruit loopt?

Adres: Geofort, Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen
Meer info:  http://www.geofort.nl

stippellijn

Diep in het bos – tot en met 19 november 2017

DIEP IN HET BOS is het mysterieus en spannend. Vreemde geluiden geven je het gevoel dat je er niet alleen bent. Je kunt dwalen, fantaseren en onderzoeken; stap voor stap kom je dieper in het bos.

img_kinderenEen aantal kunstenaars daagt je uit met speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte kunstinstallaties. Zo kun je meebouwen aan het groeiende kunstwerk van Katrijn Verstegen, opgaan in de enorme tekeningen van Anouk Griffioen en kom je het laboratorium van Toine Klaassen tegen.

Buitenroute
Met deze route kan je het bos of park bij je in de buurt tot leven laten komen. Ga samen op pad en fantaseer over wat voor bosfiguren er allemaal leven in het bos. Luister goed naar wat je allemaal hoort en kijk vooral goed rond! Heb je al zin om te verdwalen?

Route downloaden: Klik hier 

Adres: Villa Zebra, Stieltjesstraat 21, 3071 JV Rotterdam
Telefoon: 010 241 171
Meer info:  http://www.villazebra.nl

stippellijn