Kinderpagina

IMG_kopkinderpagina

stippellijn

Week van het Landschap – 13 t/m 28 oktober 2018

Van 13 t/m 28 oktober vieren we in heel Nederland, voor jong en oud, de Week van het Landschap. Laat je verrassen en ontdek de natuur dichtbij huis!De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers die natuur is door excursies te organiseren, wandel-, vaar- en fietstochten en themadagen zoals een paddenstoelendag, kookworkshops, streekmarkt en nog veel meer.
Ga mee met de boswachter of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de onontdekte natuur dichtbij huis!
Op de kaart vind je een overzicht van alle activiteiten per provincie: klik hier

Een van de activiteiten: klik hier

stippellijn

Oktobermaand Kindermaand: Undine

Zondag 14 oktober – 14:00 uur
Betoverend sprookje in Museum De Buitenplaats

Hoe klinkt het liefdesverhaal van een meermin en een ridder? Leefden ze lang en gelukkig?  In Undine nemen fluitiste Maartje Valk, pianiste Marlijn Helder en actrice Marcelle van der Velden je mee in een prachtig verhaal met schitterende muziek. De voorstelling is speciaal voor kinderen en wordt in het kader van de Oktobermaand Kindermaand gehouden.

Adres: Museum De Buitenplaats, Hoofdweg 76, 9761 EK Eelde
Meer info: klik hier

stippellijn

Kids Herfstweken – 14 – 28 oktober 2018

Van 14 t/m 28 oktober zijn er weer de Kids-Herfstweken op kasteel Hernen en is er elke dag die we open zijn iets extra’s te doen voor de kinderen.

Als je op deze dagen de gewone toegangsprijs betaalt (€ 5,00) mag je met de “pratende lamp” op avontuur door het kasteel en kan je gratis of tegen een kleine meerprijs meedoen met een superleuke activiteit. 

Elke dag is er weer wat anders te doen, zo is er in het weekend een groot middeleeuws festijn, maar op de andere dagen is het  rustiger en kan je naar theater, spioneren op de wijchense kastelen, met de boswachter op stap, archeologiedingen doen, je eigen schild versieren en nog veel meer. 

Meer info: klik hier.

stippellijn

Uniek lichtkunstwerk bij het Boomkroonpad in de Drentse bossen – 13, 17 en 20 oktober 2018

Volg het pad van flonkeringen. Als in de herfst de nachten langer worden, ontwaakt de Pixi. Volg in stilte het pad van flonkering en laat je leiden door een uniek lichtkunstwerk in de bossen bij het Boomkroonpad in Drouwen.

In de nachtelijke stilte van deze Drentse bossen maken de Pixi contact met hun soortgenoten, en met jou. Met kleine lichtpulsjes wijzen ze je de weg door het duister…

Bekijk het filmpje: klik hier

Aanmelden

Meld je aan en volg het pad van de flonkeringen.

Meer info: klik hier

Datum: zaterdag, 13 oktober 2018
Datum: woensdag, 17 oktober 2018
Datum: zaterdag, 20 oktober 2018

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de speciale herfstvakantiepagina  op onze website.

Meer info: klik hier

stippellijn

Speuren & Spelen – 16 – 28 oktober 2018

In de herfstvakantie kunnen kinderen al speurend en spelend kasteel Ammersoyen ontdekken met de Speuren & Spelen tocht!

Doe de opdrachten op het kasteelterrein en kraak de code waarmee je de schatkist kunt openen. Vervolgens ga je op pad in het kasteel. Onderweg zijn er allerlei opdrachten en spelletjes te doen en kom je langs alle mooie plekken van Ammersoyen. De tocht leuk om te doen met het hele gezin.

De Speuren & Spelen tocht in kasteel Ammersoyen is geïnspireerd op het 50x Speuren & Spelen boek dat Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) dit jaar heeft uitbracht.

Wie na de tocht door Ammersoyen nog verder wil speuren en spelen in de kastelen en natuurgebieden van GLK, kan het boekje ter plekke aanschaffen in de kasteelwinkel. Donateurs van GLK kunnen hun (klein)kinderen online Superspeurder maken. Het 50x Speuren en Spelen boekje is dan inbegrepen in het kadopakket.

Datum: in de herfstvakantie (16 t/m 28 oktober) dinsdag t/m zondag (niet op 13 en 14 oktober i.v.m. evenement Riddertijd.)

Meer info: klik hier

stippellijn

“A JE TO!” – van 3 februari 2018 t/m 6 januari 2019
over ruim 40 jaar Buurman & Buurman

Een interactieve expositie voor jong en ouder. Met materiaal van het wassenbeeldenmuseum Grévin in Praag. Grote poppen, diorama’s, fotowanden, speel- en knutselplekken en de historie van de handige buurmannen die internationaal vooral bekend zijn als Pat en Mat.

Buurman & Buurman zijn al jaren op de Nederlandse televisie te zien. Hun populariteit lijkt alleen maar toe te nemen. Er zijn theatervoorstellingen, bioscoopfilms, in winkels zijn spellen, puzzels en poppen én nu dus zelfs in het museum.

In de expositie “A JE TO!” zijn heel veel plekken waar kinderen kunnen bouwen, spelen en knutselen. Word er timmerman, metselaar of klusjesman! Ontdek hoe Pat en Mat, zoals de Buurmannen in hun moedertaal heten, zijn ontstaan. Hoe ze zijn veranderd, hoe ze woonden. Bekijk prachtige diorama’s, talloze filmpjes of zweef met een ballon boven Hoorn. Ga aan de slag aan de speciale tekentafel of maak je eigen B&B stopmotion filmpje. Ontdek het principe van dit soort filmpjes waarbij je voor een filmpje van 8 minuten maar liefst 11.500 beeldjes nodig hebt. Bekijk de allereerste film van de knutselaars toen ze nog geen hoofddeksel ophadden en ontdek de eerste tekeningen. Je kunt ook samen met Buurman & Buurman proberen de lift te repareren of je neemt plaats in hun kluskeet. Bouw met allerlei stenen je eigen huis of werkplaats. Speel de B&B games op hun tablet. Help de loodgieters leidingen aanleggen. Zet de skateboard met de Buurmannen in beweging. Bewonder oude gereedschappen in het gereedschappenmuseum.

Adres Museum van de Twintigste Eeuw: Krententuin 24 (Oostereiland), 1621 DG Hoorn NH
Meer info: klik hier

stippellijn

Speelpark het Hoge Boekel – t/m 4 november 2018

Het speelpark biedt kinderen van twee tot twaalf jaar volop speelplezier. Er zijn zowel oude speeltoestellen als flitsende nieuwe attracties. Neem bijvoorbeeld de spectaculaire bootspringschans of de zweefvlucht over het water in de kabelbaan.

Er zijn ook luchtkussens en trampolines. Ga mee met een avontuurlijke rit met de safari jeep of spoortrein. Je zult je geen moment vervelen. Ouders hebben vanaf het zomerterras goed uitzicht op het speelterrein. Ook voor een kinderfeestje zit je hier goed! Het gezelligste speelpark voor het hele gezin, van oudsher een begrip in de wijde omgeving, van jaar tot jaar vernieuwend en altijd enorm gezellig. Speelpark Hoge Boekel biedt een hele dag volop plezier voor jong en oud, met prachtige speeltoestellen en flitsende attracties.

De spectaculaire bootspringschans, uit je dak gaan op de trampolines en springkussens, ravotten in het ballenbad, een avontuurlijke rit met de safari jeeps en spoortrein, niemand hoeft zich hier te vervelen. Door de landelijke ligging in een natuurrijke omgeving met uitstekende fiets- en wandelmogelijkheden is het een prima begin- of eindpunt voor uw fiets- of wandeltocht. Alle grotere attracties zijn bij de entreeprijs inbegrepen en slechts enkele kleinere attracties worden in werking gesteld door middel van attractiemunten.

Het speelpark is van 24 maart t/m 4 november geopend van 10:30 tot 18:30 uur  (maandag gesloten met uitzondering van vakantie- en feestdagen)

Adres Speelpark het Hoge Boekel: Hoge Boekelerweg 410, 7532 RE  Enschede
Telefoon: 053-4611378
Meer info: klik hier

stippellijn