Kinderpagina

IMG_kopkinderpagina

stippellijn

Kasteel Hernen extra open
van 28 februari 2018 – 4 maart 2018

In de voorjaarsvakantie opent kasteel Hernen( de poorten voor een speciale vakantie-openstelling. Ontdek het kasteel met een pratende lantaarn, die je alles leert over het kasteel en de bewoners.

Ook zijn extra activiteiten, zoals een speurtocht, diverse spellen en meer. Kortom er is genoeg te doen voor een leuke middag.

Data: woensdag 28 februari, donderdag 1, zaterdag 3 en zondag 4 maart

Tijd: Alle dagen tussen 13.00 en 17.00 uur

Entree:
 Volwassenen € 8,50
Kinderen € 5,00

Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart-houders gratis op vertoon van jaarkaart. 

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Meer informatie: tel. (0487) 531976 of kasteelhernen@glk.nl 

stippellijn

Lammetjesdag in Loenen op 11 maart 2018

Op zondag 11 maart 2018 organiseert Geldersch Landschap & Kastelen weer hun jaarlijkse lammetjesdag bij schaapskooi ‘De Loenermark’ in Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn (Gelderland).  

Er zijn dan zo’n 250 schapen en 180 lammetjes te bewonderen. Daarnaast zijn er ook tal van andere activiteiten zoals schapen drijven, hutten bouwen, ponyritjes en excursies met de boswachter.

Alle info: https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=3430

stippellijn

Op bezoek bij de herder, 18 maart 2018

Het voorjaar is aangebroken op de Loenermark en de lammetjes mogen weer met hun moeders mee naar de heide. De schaapherder en zijn honden hebben de handen vol aan de jonge dieren die de wereld willen ontdekken en alle kanten oprennen.

Samen met de boswachter wandelen jullie naar de kudde om de schaapherder met zijn honden aan het werk te zien. Lammetjesdag gemist op zondag 11 maart? Dan is dit een mooie gelegenheid voor een kennismaking met de lammetjes en hun moeders. Deze excursie is gericht op (groot)ouders met (klein)kinderen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 12 jaar. 


Reserveren is noodzakelijk. 

Alle info: https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=3424

stippellijn

Er liggen weer eieren verstopt in kasteel Doorwerth
van woensdag 28 maart tot 5 april

Kinderen kunnen door het hele kasteel heen de eieren tellen met een speurtocht! In de keuken van het kasteel staat een mandje met gespikkelde eieren, grote en kleine, bruine en groenachtige. Vroeger werden in het voorjaar de eieren van wilde vogels in de natuur gezocht en daarna gebruikt in de keuken.

Nu mag dat niet meer; wilde volgens worden beschermd en men mag hun eieren niet meer afpakken. Daarom hebben we nu een traditie dat we met Pasen zelf voor onze eigen gekleurde eieren zorgen, we verven kippeneieren of we kopen eieren van chocola.

Met Pasen zijn er in het kasteel gespikkelde eieren verstopt! Maar één ei hoort tot de schatten van het kasteel: een gouden ei!

Alle info : https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=2535

stippellijn

“A JE TO!” – van 3 februari 2018 t/m 6 januari 2019

over ruim 40 jaar Buurman & Buurman. 

Een interactieve expositie voor jong en ouder. Met materiaal van het wassenbeeldenmuseum Grévin in Praag. Grote poppen, diorama’s, fotowanden, speel- en knutselplekken en de historie van de handige buurmannen die internationaal vooral bekend zijn als Pat en Mat.

Buurman & Buurman zijn al jaren op de Nederlandse televisie te zien. Hun populariteit lijkt alleen maar toe te nemen. Er zijn theatervoorstellingen, bioscoopfilms, in winkels zijn spellen, puzzels en poppen én nu dus zelfs in het museum.

In de expositie “A JE TO!” zijn heel veel plekken waar kinderen kunnen bouwen, spelen en knutselen. Word er timmerman, metselaar of klusjesman! Ontdek hoe Pat en Mat, zoals de Buurmannen in hun moedertaal heten, zijn ontstaan. Hoe ze zijn veranderd, hoe ze woonden. Bekijk prachtige diorama’s, talloze filmpjes of zweef met een ballon boven Hoorn. Ga aan de slag aan de speciale tekentafel of maak je eigen B&B stopmotion filmpje. Ontdek het principe van dit soort filmpjes waarbij je voor een filmpje van 8 minuten maar liefst 11.500 beeldjes nodig hebt. Bekijk de allereerste film van de knutselaars toen ze nog geen hoofddeksel ophadden en ontdek de eerste tekeningen. Je kunt ook samen met Buurman & Buurman proberen de lift te repareren of je neemt plaats in hun kluskeet. Bouw met allerlei stenen je eigen huis of werkplaats. Speel de B&B games op hun tablet. Help de loodgieters leidingen aanleggen. Zet de skateboard met de Buurmannen in beweging. Bewonder oude gereedschappen in het gereedschappenmuseum.

Adres Museum van de Twintigste Eeuw: Krententuin 24 (Oostereiland), 1621 DG HOORN NH
Meer info: http://www.museumhoorn.

nl/pg-5548-7-7378/pagina/welkom.html

stippellijn

Nieuwe exposities bij De Koppel

Met ingang van 2018 is het nieuwe themajaar van start gegaan. 

Dit hele jaar is er aandacht voor ‘Boombewoners’. 

Tot en met eind april is de expositie ‘Zangvogels’ te zien. 
Deze expositie gaat over het herkennen van zangvogels en over hoe zij zich gedragen. Op zeven interactieve panelen is van alles te beleven: er zijn panelen met spannende, verlichte kijkgaten waar nesten en opgroeiende kuikens achter schuil gaan. Er zijn klepjes met wetenswaardigheden en je kunt luisteren bij geluidkastjes. Je leert er ook hoe je de mannetjes van de vrouwtjes kunt onderscheiden, of niet natuurlijk. want bij veel zangvogels is het eigenlijk niet te zien.
Er is een grote zoekkaart waarop je verschillende dieren kunt ontdekken waarmee de vogels hun leefomgeving delen. Hier zijn ook dieren bij die op het menu staan van de zangvogels!

Natuurontdekhoek – De leukste startplaats om zelf de natuur te ontdekken.
 
In de Natuurontdekhoek kunnen bezoekers van 4 tot 80 zelf ontdekken wat er bijvoorbeeld in een uilenbal zit en waarom het pluizen zo leuk is. Er staat een tafel met microscopen waar kinderen en volwassenen insecten en delen van planten van heel dichtbij kunnen bekijken. Met verschillende zoekkaarten kunt u er achter komen wat u ziet.
De kastenwand nodigt uit tot spelletjes, kleuren van kleurplaten, puzzelen, een quiz of proefjes doen en raden wat er in de zintuigenbox verstopt zit.
Verder is er het vrolijke Ko Koppelspel met een draaiende dobbelsteen in het midden en opdrachten onderweg. En het Grote Boek, een electrospel, waarbij de juiste combinatie van plaatje en tekst moet worden gemaakt.  De computerkast bevat een computermemoryspel over vogels. De speler leert niet alleen hoe vogels er uit zien, maar ook hoe ze fluiten. 
Om in de vijver van De Koppeltuin waterdiertjes te zoeken (niet in de winter) vindt u in de vakken boven de wastafel informatie over waterdiertjes, schepnetten, zoekkaarten, emmers en zeven. 

Adres de Koppel:  Vechtstraat 8, Hardenberg, tel. 0523-273388. 
Meer info:  Klik hier

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

stippellijn

Speelpark het Hoge Boekel 

Het speelpark biedt kinderen van twee tot twaalf jaar volop speelplezier. Er zijn zowel oude speeltoestellen als flitsende nieuwe attracties. Neem bijvoorbeeld de spectaculaire bootspringschans of de zweefvlucht over het water in de kabelbaan.

Er zijn ook luchtkussens en trampolines. Ga mee met een avontuurlijke rit met de safari jeep of spoortrein. Je zult je geen moment vervelen. Ouders hebben vanaf het zomerterras goed uitzicht op het speelterrein. Ook voor een kinderfeestje zit je hier goed! Het gezelligste speelpark voor het hele gezin, van oudsher een begrip in de wijde omgeving, van jaar tot jaar vernieuwend en altijd enorm gezellig. Speelpark Hoge Boekel biedt een hele dag volop plezier voor jong en oud, met prachtige speeltoestellen en flitsende attracties.

De spectaculaire bootspringschans, uit je dak gaan op de trampolines en springkussens, ravotten in het ballenbad, een avontuurlijke rit met de safari jeeps en spoortrein, niemand hoeft zich hier te vervelen. Door de landelijke ligging in een natuurrijke omgeving met uitstekende fiets- en wandelmogelijkheden is het een prima begin- of eindpunt voor uw fiets- of wandeltocht. Alle grotere attracties zijn bij de entreeprijs inbegrepen en slechts enkele kleinere attracties worden in werking gesteld door middel van attractiemunten.

Het speelpark is van 24 maart t/m 4 november geopend van 10:30 tot 18:30 uur  (maandag gesloten met uitzondering van vakantie- en feestdagen)

Adres Speelpark het Hoge Boekel: Hoge Boekelerweg 410, 7532 RE  Enschede
Telefoon: 053-4611378
Meer info: http://speelparkhogeboekel.nl

stippellijn

Orchideeën Hoeve – Luttelgeest

Heb jij altijd al een beroemdheid willen ontmoeten of op de foto gewild met een wereldrecordhouder? Breng dan deze voorjaarsvakantie een bezoek aan de Orchideeën Hoeve. 

Tijdens een avontuurlijke wandeling door het overdekte park ontmoet je niet alleen de sterren van de tropen, maar kun je ook jouw eigen talenten ontdekken tijdens de superspannende Junglefreakshow of de talentenjacht met Freek Duck. 

Spannende Junglefreakshow
Ben jij niet bang voor een spin, ken je het talent van de schildpad en durf je een krekel of sprinkhaan te eten? Zorg dan dat je samen met jouw familie een plek bemachtigt bij de Junglefreakshow in het Jungletheater. Bewonder tijdens deze superspannende show de griezeligste talenten uit de jungle en bewijs aan de hand van junglevragen en bloedstollende opdrachten dat jullie echte rangers zijn! Ben jij er klaar voor?  

Nieuw: Freeks Talentenjacht
De titel ‘Ster van de jungle’ verdien je niet zomaar. Ga samen met Freek Duck op talentenjacht door de avontuurlijke tuinen en help dit avontuurlijke eendje naar de overwinning. Deze nieuwe speurtocht brengt jou langs de spannendste plekjes in de tropen en laat jou kennis maken met de meest bijzondere en bizarre talenten in de natuur. Nieuw dit jaar is de speciale speurtocht voor de allerkleinsten met aangepaste opdrachten en makkelijke puzzels. Beide speurtochten zijn te verkrijgen bij de entree voor € 1,00 (dit is inclusief een klein presentje na afloop).

Overdekte speeltuin
Lekker rennen, klimmen, springen en gek doen doe je natuurlijk in onze overdekte speeltuin. Laat in deze waterrijke speeljungle zien dat jij een talent hebt voor survivallen en leef je lekker uit! Steek kabbelende beekjes over, klim naar de toppen van de bomen en pomp water uit de grond om te overleven. Tip: Trek laarzen aan en neem een droog setje kleding mee voor onbezorgd speelplezier!

Adres Orchideeën Hoeve: Oosterringeweg 34, 8315 PV Luttelgeest
Tel.: 0527202875
Meer info:  https://www.orchideeenhoeve.nl

stippellijn

Expositie – Terug uit de ruimte

Van alles over ruimtevaart is te zien en te beleven bij Space Expo in Noordwijk. Spacy en interactief… 

Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. In de tentoonstelling maak je op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

Terug uit de Ruimte
Zo zijn er meer dan 100 voorwerpen te zien die echt in de ruimte zijn geweest in de nieuwe tentoonstelling “Terug uit de ruimte”. Hoogtepunt uit de tentoonstelling is de echte Soyuz capsule van André Kuipers.

Adres Space Expo: Keplerlaan 3, 2201 AZ  Noordwijk
Meer info: https://www.space-expo.nl/tentoonstellingen

stippellijn