Kinderpagina

IMG_kopkinderpagina

stippellijn

Dromen van Bomen

Tijdens de tentoonstelling Dromen van Bomen in het Gorcums Museum zijn er in de meivakantie en de zomervakantie twee kinderworkshops, op 2 mei en 24 juli 2019, voor kinderen vanaf 5 tot 12 jaar. 

Na een korte, inspirerende rondleiding langs de kunstwerken ontdekken de kinderen hun creatieve vermogen en maken daarna hun eigen kunstwerk met o.a. verf en andere materialen. 

Tijden: donderdagmiddag 2 mei vanaf 13.30 uur en woensdagmiddag 24 juli vanaf 13.30 uur.
De kosten bedragen € 2.50. Aanmelden: gorcumsmuseum@gorinchem.nl
Adres: Gorcums Museum, Grote Markt 17, 4201 EB Gorinchem

stippellijn

In het Natuur en Milieucentrum de IJzeren Man

is in de maand april 2019 een tentoonstelling over de geologie van Limburg te zien en te beleven.

Geen gewone tentoonstelling, maar eentje waarbij je zelf een aantal experimenten en opdrachten kunt uitvoeren. Zo kom je veel te weten over gesteenten en Limburgse delfstoffen, boots je de werking van een rivier na en ervaar je wat fossielen zijn. Je bekijkt de fossielen met de microscoop en onderzoekt daarmee ook zand. Zo ben je een uurtje intensief met de geologie bezig.

Leuk en leerzaam en ideaal voor ouders met kinderen. Er zijn opdrachten voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs en voor de groepen 7 en 8, maar die zijn ook voor kinderen in de brugklasleeftijd geschikt. En dat allemaal nog gratis ook.

Informatie en aanmelden schoolklassen s.v.p. via: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert. 0495 524 893 www.nmcweert.nl info@nmcweert.nl

Adres: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert
Meer info:  http://www.nmcweert.nl/category/agenda/

stippellijn

Kindertheater in de Schoorlse Duinen

In Buitencentrum Schoorlse Duinen verzorgt Poppentheater Belletje Sterk regelmatig leuke voorstellingen voor kinderen. De verhalen sluiten aan bij de natuur in Schoorl en de seizoenen. 

Bijvoorbeeld: 

Lammetjespap – 3 mei
Kabouter Zako gaat op zoek naar de schapen en ontmoet een heleboel voorjaarsdieren. Na afloop maak je een kabouter van wol.

Bezoek met je kinderen een van de voorstellingen. Aansluitend aan elke voorstelling valt er ook altijd iets te knutselen.

Alle data, aanmelden en meer info: klik hier

stippellijn

Struinen door het Almeerderhout

Op stap met de boswachter: 

Breng je kinderen naar het Almeerderhout voor een struintocht met de boswachter door de bossen bij Almere. Tijdens de tocht ontdekken de kinderen waar de buizerd woont en hoe de bever zijn huis heeft gemaakt. 

Ook gaan ze op zoek naar dierensporen in de natuur. Na afloop staat een glas limonade voor ze klaar bij Buitencentrum Almeerderhout, waar ook het vuur brandt om marshmallows boven te roosteren. 

Hier ben jij als ouder/ verzorger weer welkom om aan te schuiven.

Alle data, aanmelden en info: klik hier

stippellijn

Brood bakken in het Leudal zondag 12 mei van 9.00 – 14.30 uur

Breng samen met je ouders een bezoek aan Bakhuis bij boerderij Kloosterhof in het Leudal in Midden-Limburg. Vroeger werd hier voor de hele week brood gebakken en vlaai gemaakt.

Eerst wordt de oven van het bakhuis bij boerderij Kloosterhof opgestookt. Je kunt het hele proces volgen en warme broodjes proeven. Net als vroeger wordt van het overgebleven deeg blinj vlaai gebakken. Benieuwd wat dat is? Kom kijken, dan kun je meteen een hapje nemen.

Je kunt op op andere dagen: 16 juni, 8 september en 20 oktober: 9.00-14.30 uur. Gratis entree
Bakhuisje bij boerderij Kloosterhof
Adres: Sint Elisabethsdreef 3, 6081 NS Haelen
Meer info: klik hier

stippellijn

Kunstzinnig op de Veluwe

Op zoek naar je artistieke kant? Breng een bezoekje aan de Spelerij.
De Uitvinderij bevindt zich namelijk in een grote, overdekte werkplaats.

Duik in de wondere wereld van kunst en techniek en maak je eigen kunstwerk. Gebruik hout, metaal, plexiglas of piepschuim en bewerk ze met echt gereedschappen en sterke machines (natuurlijk onder scherp toezicht).

 

Adres: De Spelerij, Veldweg 5, 6952 GX Dieren
Meer info: klik hier

stippellijn

In de enorme koepel van Omniversum!

Vanaf 9 oktober 2018

Pandawelpje Qian Qian wordt voorbereid op het leven in de wildernis. En dat levert superschattige beelden op in de IMAX-film: Pandas, A new story, verteld door Buddy Vedder. 

filmpje: klik hier
Info: klik hier

Bezoekadres: Omniversum, President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag

stippellijn

SchatEiland Zeumeren

AHOY!
Ben jij klaar voor een avontuurlijke dag uit? 

Kapiteinsdochter Mare en scheepsjongen Dieke hebben schikbreuk geleden en zijn met hun vlot aangespoeld op SchatEiland Zeumeren. Wat zou hier allemaal te beleven zijn? Ga je met hen mee op ontdekkingstocht…….?

SchatEiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland (ruim 5500m2). De kernwaarden van het avonturenparadijs zijn spelen in een natuurlijke omgeving en het samenspel van kinderen en volwassenen. SchatEiland vaart je terug naar een tijd van zeevaart, onbewoonde eilanden, verborgen schatten en piraterij. Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen urenlang spelen en ontdekken, klimmen en klauteren, schatgraven met de kapitein, goudzoeken, springen en glijden, schieten met de ballenkanonnen en nog veel meer!

Adres SchatEiland Zeumeren: Stroetweg 7, 3781 PR Voorthuizen
Meer info:n https://www.zeumeren.nl/schateiland/

stippellijn