Kinderpagina

IMG_kopkinderpagina

stippellijn

Brakke zaterdag vol natuuractiviteiten Haringvliet

Nog even en de Haringvlietsluizen gaan op een kier. 

Een belangrijk moment voor het Haringvliet waar de natuurorganisaties van het

Droomfondsproject Haringvliet graag bij stilstaan. Ze nodigen jong en oud uit op zaterdag 29 september voor een dag vol leuke natuuractiviteiten onder de noemer Brakke Zaterdag. 

Van dierenyoga voor ouder en kind tot exclusieve vogelexcursies en van proeven bij de natuurkok tot een lesje bootcamp. Voor elk wat wils en gratis toegang.

Op https://www.haringvliet.nu staat een overzicht van alle activiteiten.

https://www.ark.eu/agenda/2018/brakke-zaterdag-vol-natuuractiviteiten-haringvliet

Korexcursie: waterdiertjes zoeken en bootcamp

stippellijn

Het Junior Beschermerschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en erfgoed in de provincie zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen blijven genieten. Om kinderen te betrekken bij het belang van natuurbescherming en het behoud van erfgoed, biedt Utrechts Landschap een speciaal Junior Beschermerschap aan. Het Junior Beschermerschap is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en kost
€ 7,50 per jaar. (Groot)ouders kunnen kinderen aanmelden als Junior Beschermer op www.utrechtslandschap.nl.

Laarzen aan en gáán!
In vijf informatiecentra in de provincie kunnen Junior Beschermers een gratis kinderroute afhalen. Zo komen ze alles te weten over de natuur in het Amerongse Bos of ontdekken ze het geheim van de Heks van Oostbroek. In totaal zijn er 11 leuke en spannende kinderroutes waarmee u deze zomer samen op ontdekkingstocht kunt. Op landgoed Oostbroek en Stoutenburg kunnen Junior Beschermers zelfs gratis waterdiertjes scheppen en onderzoeken. Foto: Renk Ruiter

stippellijn

Speelbos Sallandse Heuvelrug

Bij het Buitencentrum Nijverdal, ligt een 2 km lang speelbospad, waarlangs je hutten mag bouwen en waar je een dassenburcht binnen kan.
Het speelbospad maakt natuur pas écht leuk voor kinderen. Het wandelpad aan de voet van de Sallandse Heuvelrug is speciaal voor hen aangelegd. Wandelen staat hier dus niet voorop, laat dát maar aan vaders en moeders over. In het speelbos draait het om… spelen natuurlijk.

Volg de eekhoorntjes in het bos en je vindt allerlei leuke dingen om te klimmen en klauteren, slingeren en schommelen. Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister en voel het bos. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Maar ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen. Het Speelbospad is gratis toegankelijk, een routebeschrijving is tegen geringe betaling verkrijgbaar bij het Buitencentrum, tevens startpunt van de route.

Met Jonas langs het speelbospad
Staatsbosbeheer Sallandse Heuvelrug heeft in samenwerking met het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug voor kinderen vanaf 8 jaar een nieuwe activiteit langs het speelbospad. Met een vrolijk gekleurd doeboekje kunnen kinderen vanaf  het bezoekerscentrum op pad om allerlei natuurbelevingsopdrachten uit te voeren.

Buitencentrum , Sallandse Heuvelrug (Toegang gratis)
Adres: Grotestraat 281,  7441 GS Nijverdal
Meer info: klik hier

(Gesloten op Koningsdag, 25 december, 31 december en 1 januari)

stippellijn

Sterrenwacht Hellendoorn

De sterrenwacht is gehuisvest in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer. De locatie, gelegen aan de rand van een prachtig groot natuurgebied, is ronduit uniek te noemen. 

Er is relatief nog weinig lichtvervuiling: er kunnen bij een heldere avond wel 1500 a 2000 sterren met het blote oog worden waargenomen.
De Koepel beschikt over een modern instrumentarium. Een tweetal telescopen en een zonnetelescoop vormen de belangrijkste instrumenten. Een op het zuiden gericht observatieplatform, Sky-Walk genaamd, is de plek waar bezoekers de sterrenhemel met het blote oog of met een verrekijker kunnen waarnemen. Ook overdag valt er veel te beleven, het uitzicht is ronduit prachtig.
Bij een sterrenwacht kan een Planetarium natuurlijk niet ontbreken. Op de eerste etage van de toren, kan de bezoeker – ook als het bewolkt is – genieten van een heldere sterrenhemel. 

Klik hier voor een voorproefje
Meer info (en openingstijden): klik hier

stippellijn

“A JE TO!” – van 3 februari 2018 t/m 6 januari 2019

over ruim 40 jaar Buurman & Buurman. 

Een interactieve expositie voor jong en ouder. Met materiaal van het wassenbeeldenmuseum Grévin in Praag. Grote poppen, diorama’s, fotowanden, speel- en knutselplekken en de historie van de handige buurmannen die internationaal vooral bekend zijn als Pat en Mat.

Buurman & Buurman zijn al jaren op de Nederlandse televisie te zien. Hun populariteit lijkt alleen maar toe te nemen. Er zijn theatervoorstellingen, bioscoopfilms, in winkels zijn spellen, puzzels en poppen én nu dus zelfs in het museum.

In de expositie “A JE TO!” zijn heel veel plekken waar kinderen kunnen bouwen, spelen en knutselen. Word er timmerman, metselaar of klusjesman! Ontdek hoe Pat en Mat, zoals de Buurmannen in hun moedertaal heten, zijn ontstaan. Hoe ze zijn veranderd, hoe ze woonden. Bekijk prachtige diorama’s, talloze filmpjes of zweef met een ballon boven Hoorn. Ga aan de slag aan de speciale tekentafel of maak je eigen B&B stopmotion filmpje. Ontdek het principe van dit soort filmpjes waarbij je voor een filmpje van 8 minuten maar liefst 11.500 beeldjes nodig hebt. Bekijk de allereerste film van de knutselaars toen ze nog geen hoofddeksel ophadden en ontdek de eerste tekeningen. Je kunt ook samen met Buurman & Buurman proberen de lift te repareren of je neemt plaats in hun kluskeet. Bouw met allerlei stenen je eigen huis of werkplaats. Speel de B&B games op hun tablet. Help de loodgieters leidingen aanleggen. Zet de skateboard met de Buurmannen in beweging. Bewonder oude gereedschappen in het gereedschappenmuseum.

Adres Museum van de Twintigste Eeuw: Krententuin 24 (Oostereiland), 1621 DG HOORN NH
Meer info: http://www.museumhoorn.

nl/pg-5548-7-7378/pagina/welkom.html

stippellijn

Speelpark het Hoge Boekel 

Het speelpark biedt kinderen van twee tot twaalf jaar volop speelplezier. Er zijn zowel oude speeltoestellen als flitsende nieuwe attracties. Neem bijvoorbeeld de spectaculaire bootspringschans of de zweefvlucht over het water in de kabelbaan.

Er zijn ook luchtkussens en trampolines. Ga mee met een avontuurlijke rit met de safari jeep of spoortrein. Je zult je geen moment vervelen. Ouders hebben vanaf het zomerterras goed uitzicht op het speelterrein. Ook voor een kinderfeestje zit je hier goed! Het gezelligste speelpark voor het hele gezin, van oudsher een begrip in de wijde omgeving, van jaar tot jaar vernieuwend en altijd enorm gezellig. Speelpark Hoge Boekel biedt een hele dag volop plezier voor jong en oud, met prachtige speeltoestellen en flitsende attracties.

De spectaculaire bootspringschans, uit je dak gaan op de trampolines en springkussens, ravotten in het ballenbad, een avontuurlijke rit met de safari jeeps en spoortrein, niemand hoeft zich hier te vervelen. Door de landelijke ligging in een natuurrijke omgeving met uitstekende fiets- en wandelmogelijkheden is het een prima begin- of eindpunt voor uw fiets- of wandeltocht. Alle grotere attracties zijn bij de entreeprijs inbegrepen en slechts enkele kleinere attracties worden in werking gesteld door middel van attractiemunten.

Het speelpark is van 24 maart t/m 4 november geopend van 10:30 tot 18:30 uur  (maandag gesloten met uitzondering van vakantie- en feestdagen)

Adres Speelpark het Hoge Boekel: Hoge Boekelerweg 410, 7532 RE  Enschede
Telefoon: 053-4611378
Meer info: http://speelparkhogeboekel.nl

stippellijn

Orchideeën Hoeve – Luttelgeest

Heb jij altijd al een beroemdheid willen ontmoeten of op de foto gewild met een wereldrecordhouder? Breng dan deze voorjaarsvakantie een bezoek aan de Orchideeën Hoeve. 

Tijdens een avontuurlijke wandeling door het overdekte park ontmoet je niet alleen de sterren van de tropen, maar kun je ook jouw eigen talenten ontdekken tijdens de superspannende Junglefreakshow of de talentenjacht met Freek Duck. 

Spannende Junglefreakshow
Ben jij niet bang voor een spin, ken je het talent van de schildpad en durf je een krekel of sprinkhaan te eten? Zorg dan dat je samen met jouw familie een plek bemachtigt bij de Junglefreakshow in het Jungletheater. Bewonder tijdens deze superspannende show de griezeligste talenten uit de jungle en bewijs aan de hand van junglevragen en bloedstollende opdrachten dat jullie echte rangers zijn! Ben jij er klaar voor?  

Nieuw: Freeks Talentenjacht
De titel ‘Ster van de jungle’ verdien je niet zomaar. Ga samen met Freek Duck op talentenjacht door de avontuurlijke tuinen en help dit avontuurlijke eendje naar de overwinning. Deze nieuwe speurtocht brengt jou langs de spannendste plekjes in de tropen en laat jou kennis maken met de meest bijzondere en bizarre talenten in de natuur. Nieuw dit jaar is de speciale speurtocht voor de allerkleinsten met aangepaste opdrachten en makkelijke puzzels. Beide speurtochten zijn te verkrijgen bij de entree voor € 1,00 (dit is inclusief een klein presentje na afloop).

Overdekte speeltuin
Lekker rennen, klimmen, springen en gek doen doe je natuurlijk in onze overdekte speeltuin. Laat in deze waterrijke speeljungle zien dat jij een talent hebt voor survivallen en leef je lekker uit! Steek kabbelende beekjes over, klim naar de toppen van de bomen en pomp water uit de grond om te overleven. Tip: Trek laarzen aan en neem een droog setje kleding mee voor onbezorgd speelplezier!

Adres Orchideeën Hoeve: Oosterringeweg 34, 8315 PV Luttelgeest
Tel.: 0527202875
Meer info:  https://www.orchideeenhoeve.nl

stippellijn

Expositie – Terug uit de ruimte

Van alles over ruimtevaart is te zien en te beleven bij Space Expo in Noordwijk. Spacy en interactief… 

Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. In de tentoonstelling maak je op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart.

Terug uit de Ruimte
Zo zijn er meer dan 100 voorwerpen te zien die echt in de ruimte zijn geweest in de nieuwe tentoonstelling “Terug uit de ruimte”. Hoogtepunt uit de tentoonstelling is de echte Soyuz capsule van André Kuipers.

Adres Space Expo: Keplerlaan 3, 2201 AZ  Noordwijk
Meer info: https://www.space-expo.nl/tentoonstellingen

stippellijn