Actueel

stippellijn

Nieuwe Richtlijn Bomen Effect Analyse onthuld

Op 16 mei, is tijdens de Boominfodag 2019 in Apeldoorn de nieuwe ‘Richtlijn Bomen Effect Analyse’ gepresenteerd. De Bomen Effect Analyse werd in 2003 door de Bomenstichting geïntroduceerd als modelbeoordeling. De methode stelt professionals in staat om de effecten van geplande werkzaamheden en activiteiten in de openbare ruimte op bomen in kaart te brengen. Een veelgebruikte modelbeoordeling.

De werkwijze bij het ontwerpen en uitvoeren van projecten in de buitenruimte is in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Reden voor opdrachtgevers en -nemers om de Bomenstichting te vragen de Bomen Effect Analyse te actualiseren. De Bomenstichting heeft in nauwe samenwerking met de CROW, aan dit verzoek voldaan.

De Richtlijn Bomen Effect Analyse maakt een objectieve, transparante afweging mogelijk. Op basis van 12 ‘bouwstenen’ wordt volgens een vast patroon informatie verzameld. Op basis daarvan wordt bepaald wat de gevolgen van de geplande activiteiten zijn voor bomen. Ook kan de boomspecialist vaststellen wat er dan nodig is om bomen in goede conditie te houden. Vast onderdeel is het benoemen van alternatieven waardoor bomenbehoud voor de toekomst mogelijk is en de kwaliteit van de boom kan verbeteren.

De gedrukte versie van de Richtlijn Bomen Effect Analyse is te bestellen bij de Bomenstichting in de meimaand nog met korting. Vanaf medio mei 2019 maakt de Richtlijn Bomen Effect Analyse deel uit van de CROW-Kennismodule Bomen.

Bron: VHG

stippellijn

kappenMeldpunt bomenkap

Steeds meer mensen maken zich zorgen over het bomen (en natuur)beleid in Nederland en het gebrek aan handhaving. Valt u ook iets op?

Meld het hier!
http://www.bomenkapmeldpunt.nl

stippellijn