Actueel

stippellijn

Wat is Maai Mei Niet? 

Samen zetten we grasveldjes en gazons in heel Nederland in bloei voor de bijen. Maai Mei Niet wil saaie grasmatten omtoveren tot bijenoases vol bloemen. Ook jouw gazon kan meedoen, want wist je dat er meer planten in je gazon zitten dan gras alleen? Die komen tot bloei zodra je een (gedeelte van) je gazon in bloei laat komen. Daar profiteren bijen en vlinders van. Dus laat je grasmaaier staan en doe mee! 

Wild gras met bloemen is mooi en goed voor de insecten. Wild kan best strak en stijlvol zijn. Maai bijvoorbeeld een pad door je bloemenweide, laat blokken gras in je gazon staan of maai in bogen of cirkels. Geef je tuin een eigen draai en geef insecten de wilde stukjes gras en bloemen die ze nodig hebben!. 

Via de website https://www.maaimeinietnederland.nl  wordt de oproep gedaan om juist in mei niet te maaien omdat er in de zomermaanden meer bloeiende planten zijn. In de maand mei is dat veel minder. En juist dan komen veel insecten uit hun winterslaap of leggen hun eieren. Ze hebben dan veel voedsel nodig.

Meer info: klik hier  of hier

stippellijn

Eenzame oude eik Hoogeveen omgezaagd voor elektrastation

Een 98 jaar oude gezonde zomereik moet van de gemeente Hoogeveen (Drenthe) gekapt worden omdat precies op die plek een transformatorstation moet komen.

Het kan niet anders, stellen zij. Maar inmiddels zijn honderden mensen boos: “Waarom nou net daar?”

Er is een petitie voor gestart die inmiddels  ruim 7000 keer is ondertekend.

Klik hier.stippellijn

kappenMeldpunt bomenkap

Steeds meer mensen maken zich zorgen over het bomen (en natuur)beleid in Nederland en het gebrek aan handhaving. Valt u ook iets op?

Meld het hier!
http://www.bomenkapmeldpunt.nl

stippellijn