Kinderpagina

IMG_kopkinderpagina

stippellijn

Knuffelen met de dieren

In Epe staat de grootste gratis kinderboerderij van Nederland, 

Hier kun je niet alleen knuffelen met 40 ezels, maar ook met geiten, hangbuikzwijnen, schildpadden en kangoeroes. Ook in Nijmegen vind je een fijne kinderboerderij. Deze is midden in het Goffert Park gelegen. Hier wonen onder meer herten, paarden, konijnen en varkens.
Zijn je kinderen meer fan van schapen? Bezoek dan de authentieke Schaapskooi in Ermelo, waar maar liefst 400 Veluwse Heideschapen zijn ondergebracht.

stippellijn

GeoFort

Kom naar het interactieve forteiland waar alles draait om de aarde. Ontdek hoe het zit met nieuwe energiebronnen, big data en klimaatveranderingen.

Leer over fake maps, sattelieten en smartphones. In de GeoExperiene ga je binnen en buiten het experiment aan. Je raakt gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang. Je wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door de speurtochten en het schatzoeken. Kinderen kunnen speuren in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer.
Na een dagje GeoFort weet je hoe een zalm de weg vindt, waarom de noordpool verschuift en nog veel meer. Het is uitdagend voor jong en oud. 

Bezoekadres: Nieuwe Steeg 74 in Herwijnen
Meer info:  https://www.geofort.nl

 

stippellijn

Brood bakken in het Leudal

Breng samen met je ouders een bezoek aan Bakhuis bij boerderij Kloosterhof in het Leudal in Midden-Limburg. Vroeger werd hier voor de hele week brood gebakken en vlaai gemaakt.

Eerst wordt de oven van het bakhuis bij boerderij Kloosterhof opgestookt. Je kunt het hele proces volgen en warme broodjes proeven. Net als vroeger wordt van het overgebleven deeg blinj vlaai gebakken. Benieuwd wat dat is? Kom kijken, dan kun je meteen een hapje nemen.

Geopend op: 8 september en 20 oktober: 9.00-14.30 uur. Gratis entree
Bakhuisje bij boerderij Kloosterhof
Adres: Sint Elisabethsdreef 3, 6081 NS Haelen
Meer info: klik hier

stippellijn

In de enorme koepel van Omniversum!

Vanaf 9 oktober 2018

Pandawelpje Qian Qian wordt voorbereid op het leven in de wildernis. En dat levert superschattige beelden op in de IMAX-film: Pandas, A new story, verteld door Buddy Vedder. 

filmpje: klik hier
Info: klik hier

Bezoekadres: Omniversum, President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag

stippellijn

SchatEiland Zeumeren

AHOY!
Ben jij klaar voor een avontuurlijke dag uit? 

Kapiteinsdochter Mare en scheepsjongen Dieke hebben schikbreuk geleden en zijn met hun vlot aangespoeld op SchatEiland Zeumeren. Wat zou hier allemaal te beleven zijn? Ga je met hen mee op ontdekkingstocht…….?

SchatEiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland (ruim 5500m2). De kernwaarden van het avonturenparadijs zijn spelen in een natuurlijke omgeving en het samenspel van kinderen en volwassenen. SchatEiland vaart je terug naar een tijd van zeevaart, onbewoonde eilanden, verborgen schatten en piraterij. Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen urenlang spelen en ontdekken, klimmen en klauteren, schatgraven met de kapitein, goudzoeken, springen en glijden, schieten met de ballenkanonnen en nog veel meer!

Adres SchatEiland Zeumeren: Stroetweg 7, 3781 PR Voorthuizen
Meer info:n https://www.zeumeren.nl/schateiland/

stippellijn