Kinderpagina

stippellijn

Dierenpark Rhenen! Bewonder het magische lichtspektakel ‘China Light Festival’. 

Van 21 december 2019 t/m 29 februari 2020 kun je genieten tussen de dieren van miljoenen lichtjes! 

Trek lekkere warme kleren aan en geniet van de Chinees live-entertainment en een nieuwe wintershow. ⁠

Zaterdag 21 december 2019 t/m zaterdag 29 februari 2020 17:00 – 21:30 uur 

 

Let op: niet iedere dag.
Bekijk onze website voor de China Light Festival bij Meer info.

Adres: Ouwehands Dierenpark, Grebbeweg 111, 3911 AV Rhenen
Tel.: 0317650200
Meer info: klik hier

stippellijn

Waterwereld in Aquarama

Neem een duik in de wereld van het water en ontdek de weg die het aflegt.  Bezoek de tentoonstelling ‘De weg van het water’ in het Aquarama van Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht.  Klik hier.
Bezoekers van alle leeftijden kunnen hier op speelse en interactieve manier leren over (drink)water. Weizigt biedt naast het Aquarama volop mogelijkheden om te ontdekken, te leren en recreëren: een stadsboerderij met verschillende soorten tuinen.

Duurzaamheidscentrum Weizigt
Adres: Van Baerleplantsoen 30, 3314 BH Dordrecht
Meer info: klik hierstippellijn

A Seal

Zeehondjes van dichtbij bekijken? Kom dan naar A Seal in Stellendam!

A Seal is een stichting waar verzwakte zeehonden verzorgd worden tot ze weer sterk genoeg zijn om terug naar zee te keren. In het bezoekerscentrum kunt u hier van alles over leren. Ook is er een expositie over kraanwater in de regio.

A Seal
Adres: Haringvlietplein 3A, 3251 LD Stellendam
Meer info: klik hier en/of hier
stippellijn

Hof van Eckberge

Een 25.000 m2 groot belevingspark mét een minidierentuin bij Eibergen.

Binnen vind je bowlingbanen, een lasergamejungle, een binnenspeeltuin in jungle stijl en maar liefst 12 zoutwateraquaria waar je onder andere Nemo kunt spotten. 

Hof van Eckberge
Adres: Lintveldseweg 1a, 7151 NK Eibergen
Meer info: klik hier

stippellijn

Oertijdmuseum Boxtel

In het Oertijdmuseum in Boxtel waan je je terug in de tijd van de dinosaurussen. Het is dan ook niet zo gek dat dit museum ook wel bekend staat als het Dinosaurusmuseum.

Bij binnenkomst zie je het meteen: een enorm skelet van een dinosaurus reikt tot aan de nok van het dak. En dit is nog maar het begin: van fossielen tot botten tot aan levensechte, bewegende dinosaurussen in de Oertijdtuin, die maar liefst twee hectare groot is: je kinderen kunnen hier eindeloos ontdekken.

Ze hoeven zich hier dan ook geen moment te vervelen. Er is zoveel te doen dat de dag voorbij vliegt voordat je het door hebt! Er worden bijvoorbeeld spannende speurtochten door het hele museum en de Oertijdtuin gehouden, waarbij je kind spelenderwijs leert over de toestand van de aarde in de oertijd. De snelste speurder kan ook nog eens een echte edelsteen of haaientand winnen!

Ook kunnen je kinderen zelf als archeoloog aan de slag. Met echte gereedschappen gaan ze zelf graven naar botten van dinosaurussen. Wie weet ontdekken ze wel een nieuwe soort…

En zijn ze moe geworden van al deze inspanningen? Dan kunnen ze altijd nog plaatsnemen in de bioscoop. Elk halfuur draait er een boeiende film over de oertijd. Kortom: een dag vol spannende en leerzame activiteiten die je kids niet snel zullen vergeten.

Adres: Bosscheweg 80, 5283 WB Boxtel
Meer info: klik hier

stippellijn