Natuurexcursies

stippellijn

Woensdag 10 juli 2019 – Avondwandeling in Park Schakenbosch

Op woensdag 10 juli gaat IVN Natuurgids Ria Hoogstraat op stap in de natuur.
We maken een avondwandeling door het mooie park Schakenbosch in Leidschendam en gaan genieten van de geuren en kleuren, bloemen en vruchten.

U vindt hier bijzondere bomen zoals de watercypres, vaantjesboom en tulpenboom, maar ook bomen die thuis horen op deze venige grond zoals els, es en wilg.
De wandeling duurt ca anderhalf uur en deelname is gratis. 

We verzamelen woensdag 10 juli om 19.00 uur bij de hoofdingang van GGZ Haagstreek/Rivierduinen aan de Veursestraatweg 185, Leidschendam. Auto’s en fietsen kunt u parkeren bij de voormalige kapel.  

Info tel. 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.

stippellijn

Woensdag 7 augustus 2019 – Natuurwandeling op de grens

Op woensdag 7 augustus gaat IVN Natuurgids Ria Hoogstraat op stap in de natuur. We maken een zomeravondwandeling in het buitengebied op de grens van  Leidschendam en Voorschoten: de Duivenvoorde-corridor.

We lopen over de Noortheylaan, gaan onder de spoorlijn door en volgen het Oude Veenpad. Bij de splitsing houden we rechts aan en volgen de Horstlaan tot aan de Veurseweg. Weer rechtsaf en langs landgoed Duivenvoorde terug naar het startpunt.
Onderweg genieten we van de mooie uitzichten over de Duivenvoordse en Veenzijdse Polder. Met wat geluk horen en zien we verschillende vogels, dus neem uw verrekijker mee.  We verzamelen om 19.00 uur op de hoek van de Veursestraatweg en de Noortheylaan. De wandeling duurt ca anderhalf uur en deelname is gratis.

Info tel. 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.

stippellijn