Natuurexcursies

stippellijn
Je kunt je aanmelden bij de gids via mht.hoogstraat@online.nlstippellijn

Woensdag 10 mei 2023 – Wandelen in wijk Duivenvoorde

Op woensdag 10 mei gaat IVN Natuurgids Ria Hoogstraat weer op stap in de natuur.  We wandelen door de wijk Duivenvoorde in Leidschendam en gaan ontdekken hoe groen de wijk is.Halverwege steken we even over naar de groenstrook langs de spoorlijn waar we kunnen uitkijken over de Duivenvoordse en Veenzijdse polder. Er lopen regelmatig reeën in de polder aan de andere kant van de spoorlijn. Er is daar een uitkijkpunt dus met een beetje geluk….  Afgelopen week zagen we er 3 ooievaars.

We starten om 14.00 uur bij de keerlus van tramlijn 6, hoek Dillenburgsingel/Willem de Rijkelaan. Bereikbaar met tram 6 en bus 46.
Zorg voor stevige en waterdichte schoenen en neem uw verrekijker mee. Wat grotere kinderen zijn welkom.

Info tel. 070- 3279349 of www.ivndenhaag.nl.

stippellijn

Woensdag 7 juni 2013 – Kriebelbeestjes in Park Rusthout

Op woensdag 7 juni gaan we kriebelbeestjes zoeken in Park Rusthout aan de Noordsingel in Leidschendam.De gids zorgt voor zoekkaarten en loeppotjes. Deze wandeling is speciaal voor kinderen met hun (groot)ouders. We gaan op zoek naar kriebelbeestjes, waarom heten ze zo, waar kriebelen ze mee en waarvoor zijn toch die sprietjes op hun kop?  Hebben ze allemaal zes pootjes of misschien wel meer? En kunnen ze ook vliegen? We gaan het allemaal ontdekken.

We starten om 14.00 uur bij de ingang van het park aan de Noordsingel. Bereikbaar met tram 19 en bus 46. 

Daar kunt u het beste parkeren (gratis). De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Info tel. 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.

stippellijn