Natuurexcursies

stippellijn

Woensdag 18 maart – Natuurwandeling in Natuurtuin Rusthout

Op woensdag 18 maart gaat IVN Natuurgids Ria Hoogstraat op stap in de natuur. Het is lente in de Natuurtuin. We gaan op zoek naar vroege bloeiers en stinsenplanten en horen hoe ze aan hun naam komen.

De vogels zingen hun mooiste lied om een vrouwtje te versieren. Elke vogel is te herkennen aan zijn eigen lied, we leren er een paar. Als de zon schijnt, zijn er ook al insecten actief zoals bijen, hommels en vlinders.
Waar vullen zij hun maag mee?

Laat u verrassen door de lente in deze mooie kleine natuurtuin in Leidschendam.
Kinderen zijn van harte welkom, ze krijgen extra aandacht van de gids.

We verzamelen om 14.00 uur bij de speeltuin tegenover de ingang van de Stadstuin Rusthout. De Natuurtuin ligt aan de Noordsingel tegenover de parkeergarage van  winkelcentrum Leidsenhage.

Bereikbaar met bus 46. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Het park is verboden voor honden.
Info: tel. 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.

stippellijn

Zaterdag 11 april  – Vroege vogels in Park Schakenbosch

IVN Natuurgids Ria Hoogstraat gaat op stap in de natuur. Gaat u mee?

We gaan op zoek naar vroege vogels en genieten onderweg ook van alles wat er al bloeit in het mooie park Schakenbosch in Leidschendam. Zet uw oren wijd open en neem vooral uw verrekijker mee. Wat grotere kinderen zijn van harte welkom, ze krijgen extra aandacht van de gids.

De wandeling duurt ca anderhalf uur en deelname is gratis. 
We verzamelen om 10.00 uur bij de hoofdingang van GGZ Haagstreek/Rivierduinen aan de Veursestraatweg 185, Leidschendam. Auto’s en fietsen kunt u parkeren bij de voormalige kapel.  

Info tel. 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.

stippellijn

Woensdag 6 mei  – Bloeiende bomen in Park Schakenbosch

Met IVN Natuurgids Ria Hoogstraat kun u weer op stap in de natuur.
De wandeling gaat door het mooie park Schakenbosch in Leidschendam 

Er zijn al bloeiende bomen en u vindt hier bijzondere bomen zoals de watercypres, vaantjesboom en tulpenboom, maar ook bomen die thuis horen op deze venige grond zoals els, es en wilg.

Kinderen zijn van harte welkom en krijgen extra aandacht van de gids. De wandeling duurt ca anderhalf uur en deelname is gratis. 

Verzamelen om 14.00 uur bij de hoofdingang van GGZ Haagstreek/ Rivierduinen aan de Veursestraatweg 185, Leidschendam. Auto’s en fietsen kunt u parkeren bij de voormalige kapel.  

Info tel. 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.

stippellijn

Woensdag 10 juni  – Natuurwandeling in Park Rozenrust

Op woensdag 10 juni gaat neemt IVN Natuurgids Ria Hoogstraat u mee voor een wandeling in Park Rozenrust. 

Het park is het restant van een tuin die rond 1850 is aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Kenmerkend zijn de slingerende paadjes en waterpartijen, de verrassende doorkijkjes en de bijzondere bomen.

We gaan op zoek naar kriebelbeestjes. Waarom noemen we ze zo, hoe zien ze eruit en waarvoor dienen die sprieten op hun kop?
Deze wandeling is speciaal voor (groot)ouders met (klein)kinderen. De gids zorgt voor verzamelbakjes en loeppotjes. 

De wandeling duurt ca anderhalf uur en deelname is gratis. Honden kunnen niet mee. We verzamelen woensdag 10 juni om 14.00 uur bij het witte huis `De Parkwachter`, Veursestraatweg 102A, Leidschendam. Daar is ook een parkeerplaats.  

Info tel. 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.

stippellijn