Natuurexcursies

stippellijn
Raadpleeg voor het al dan niet doorgaan van een excursie in verband met het Corona virus, even de website van IVN Den Haag:  www.ivndenhaag.nl

stippellijn

Woensdag 6 mei  – Bloeiende bomen in Park Schakenbosch

Met IVN Natuurgids Ria Hoogstraat kun u weer op stap in de natuur.
De wandeling gaat door het mooie park Schakenbosch in Leidschendam 

Er zijn al bloeiende bomen en u vindt hier bijzondere bomen zoals de watercypres, vaantjesboom en tulpenboom, maar ook bomen die thuis horen op deze venige grond zoals els, es en wilg.

Kinderen zijn van harte welkom en krijgen extra aandacht van de gids. De wandeling duurt ca anderhalf uur en deelname is gratis. 

Verzamelen om 14.00 uur bij de hoofdingang van GGZ Haagstreek/ Rivierduinen aan de Veursestraatweg 185, Leidschendam. Auto’s en fietsen kunt u parkeren bij de voormalige kapel.  

Info tel. 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.

stippellijn

Woensdag 10 juni  – Natuurwandeling in Park Rozenrust

Op woensdag 10 juni gaat neemt IVN Natuurgids Ria Hoogstraat u mee voor een wandeling in Park Rozenrust. 

Het park is het restant van een tuin die rond 1850 is aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Kenmerkend zijn de slingerende paadjes en waterpartijen, de verrassende doorkijkjes en de bijzondere bomen.

We gaan op zoek naar kriebelbeestjes. Waarom noemen we ze zo, hoe zien ze eruit en waarvoor dienen die sprieten op hun kop?
Deze wandeling is speciaal voor (groot)ouders met (klein)kinderen. De gids zorgt voor verzamelbakjes en loeppotjes. 

De wandeling duurt ca anderhalf uur en deelname is gratis. Honden kunnen niet mee. We verzamelen woensdag 10 juni om 14.00 uur bij het witte huis `De Parkwachter`, Veursestraatweg 102A, Leidschendam. Daar is ook een parkeerplaats.  

Info tel. 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.

stippellijn