Natuurexcursies

stippellijn
Je kunt je aanmelden bij de gids via mht.hoogstraat@online.nlstippellijn

Allemaal beestjes – Natuurtuin Rusthout – Leidschendam

Op woensdag 15 juni gaat Ria Hoogstraat (IVN) samen met jullie op zoek naar allemaal kriebelbeestjes in Natuurtuin Rusthout.

Waarom heten ze zo, waar kriebelen ze mee en waarvoor zijn toch die sprietjes op hun kop? Hebben ze allemaal zes pootjes of misschien wel meer? En kunnen ze ook vliegen? Deze wandeling is speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. We gaan het allemaal ontdekken, loeppotjes en verzamelbakjes zijn te leen bij de gids.
We starten om 14.00 uur bij de ingang van Natuurtuin Rusthout, bij het bordje Stadstuin. Het ligt aan de Noordsingel, tegenover de Mall/Leidsenhage. Daar kunt u het beste parkeren (gratis). Bereikbaar met bus 46. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Info tel.:  06 1822 5941 of www.ivndenhaag.nl.  stippellijn

Zomer op landgoed Duivenvoorde, Voorschoten

Op woensdag 13 juli kunt u met Ria Hoogstraat  (gids IVN Den Haag e.o.) genieten van de zomer op het landgoed Duivenvoorde. Zij wandelt samen met u door het mooie kasteelpark, dat is aangelegd in de Engelse landschapsstijl, maar waar ook nog elementen van de vroegere Franse stijltuin te vinden zijn.

Het park is heringericht in de stijl zoals Zocher die bedoeld heeft. Op Duivenvoorde zijn nu veel jonge ganzen en in de Leidse Tuin lopen jonge pauwen rond met hun moeder.  Kinderen zijn van harte welkom en krijgen extra aandacht van de gids.

Sinds kort is er betaald parkeren ingevoerd: dagkaart € 3, jaarkaart € 25.
Start om 14.00 uur. Verzamelen bij de ingang van de parkeerplaats t.o. Laan v. Duivenvoorde 1. Bereikbaar met bus 45 en 46, halte Kniplaan, 10 min. lopen (oprijlaan). Parkeren € 3, toegang € 1,50. Allebei te pinnen bij de kaartjesautomaat. Het park is verboden voor honden. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Info tel.: 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.
stippellijn

Park Schakenbosch, Leidschendam, thema vruchten en zaden.

Ria Hoogstraat ( IVN afd. Den Haag e.o.) neemt u op woensdag 17 augustus mee voor een wandeling door Park Schakenbosch. Als het mooi weer is vliegen er in de zomer volop vlinders en libellen en we gaan genieten van de geuren en kleuren en op zoek naar zaden en vruchten. 

Kinderen zijn welkom. Er zijn ook veel bijzondere bomen, zoals de moerascypres, vaantjesboom en tulpenboom. Op Schakenbosch is het bomen kappen stilgezet omdat de noodzaak voor zo’n groot aantal (900 bomen) niet aangetoond kon worden. Bomenstichting en
o.a. AVN hebben zich daarvoor ingezet. Er zijn nog geen bouwactiviteiten, dus we genieten van het park zolang het nog kan.

Start om 14.00 uur.  We verzamelen bij de hoofdingang GGZ Rivierduinen, Veursestraatweg 185, Leidschendam, Bereikbaar met bus 45 en 46 halte GGZ Haagstreek.  De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Auto’s en fietsen kunt u parkeren bij de voormalige kapel. 

Info tel.: 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.
stippellijn

Nazomeren in Park Schakenbosch, Leidschendam

Op woensdag 7 september 2022 maken we met Ria Hoogstraat ( IVN afd. Den Haag e.o.) een wandeling door Park Schakenbosch en gaan ontdekken wat de nazomer in het park ons brengt, zoals vruchten en zaden.

Misschien zijn er zelfs al paddenstoelen. Kinderen zijn welkom. Er zijn ook veel bijzondere bomen in het park. Op Schakenbosch is het bomen kappen stilgezet omdat de noodzaak voor zo’n groot aantal (900 bomen) niet aangetoond kon worden. Bomenstichting en o.a. AVN hebben zich daarvoor ingezet. Er zijn nog geen bouwactiviteiten, dus we genieten van het park zolang het nog kan.

Start om 14.00 uur.  We verzamelen bij de hoofdingang GGZ Rivierduinen, Veursestraatweg 185, Leidschendam. Bereikbaar met bus 45 en 46 halte GGZ Haagstreek.  De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Auto’s en fietsen kunt u parkeren bij de voormalige kapel. 

Info tel.: 070 – 3279349 of www.ivndenhaag.nl.stippellijn