Natuurexcursies

stippellijn
Je kunt je aanmelden bij de gids via mht.hoogstraat@online.nlstippellijn

Rondje Rietvink – Leidschendam

Op woensdag 13 april neemt IVN-gids Ria Hoogstraat u mee voor een rondje Rietvink. De wandeling gaat door het voormalig tuinbouwgebied, langs ooit doorwaadbare plaatsen langs de Vliet (wedden). We nemen een kijkje bij de houtzaagmolen ‘De Salamander’ en wandelen terug langs een stukje opgegraven Gracht van Corbulo. 
Om 14.00 uur start de excursie bij de ingang van Park Rozenrust, Veursestraatweg 102 A, (huis De Parkwachter), Leidschendam, waar u ook kunt parkeren.
De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.
Bereikbaar met bus 45. De wandeling is niet geschikt voor kleinere kinderen. 

Info tel. Tel. 06 1822 5941 of www.ivndenhaag.nl.  

stippellijn

Alles wat bloeit – Park Schakenbosch – Leidschendam

Op woensdag 11 mei gaat Ria Hoogstraat  (gids IVN) met u op zoek naar alles wat bloeit in Park Schakenbosch in Leidschendam. Tijdens de wandeling door het park behorend bij de GGZ-instelling Rivierduinen ziet u bijzondere bomen en struiken. Niet alleen wij maar ook de insecten kunnen volop genieten van de vele wilde bloemen die groeien in de putten die overbleven na afbraak van de oude gebouwen.

We starten om 14.00 uur bij de ingang Veursestraatweg 185 bij de voormalige kapel met het ooievaarsnest op de toren. Daar kunt u ook parkeren. Kinderen zijn welkom.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Bereikbaar met bus 45 en 46, halte GGZ Haagstreek.

Info tel. Tel. 06 1822 5941 of www.ivndenhaag.nl.  

stippellijn

Allemaal beestjes – Natuurtuin Rusthout – Leidschendam

Op woensdag 15 juni gaat Ria Hoogstraat (IVN) samen met jullie op zoek naar allemaal kriebelbeestjes in Natuurtuin Rusthout. Waarom heten ze zo, waar kriebelen ze mee en waarvoor zijn toch die sprietjes op hun kop? Hebben ze allemaal zes pootjes of misschien wel meer? En kunnen ze ook vliegen? Deze wandeling is speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. We gaan het allemaal ontdekken, loeppotjes en verzamelbakjes zijn te leen bij de gids.
We starten om 14.00 uur bij de ingang van Natuurtuin Rusthout, bij het bordje Stadstuin. Het ligt aan de Noordsingel, tegenover de Mall/Leidsenhage. Daar kunt u het beste parkeren (gratis). Bereikbaar met bus 46. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Info tel. Tel. 06 1822 5941 of www.ivndenhaag.nl.  stippellijn